Seminaarit

Valtakunnallinen Vapaan säestyksen opettajat ry:n
XIX seminaari

lauantaina 9.10.2021 Helsingissä Soiva-talossa,
Muotoilijankatu 1 B, 00560 Helsinki

Lämmin kiitos kaikille seminaarin osallistujille ja Tuomakselle ja Saaralle!


Saara Lehtonen on Helsinkiläinen laulaja, näyttelijä (FIA) ja ääninäyttelijä.
Valmistuttuaan vuonna 2006 Lahden Ammattikorkeakoulusta musiikkiteatterilinjalta, on Saara työskennellyt ammattiteattereissa ympäri Suomea.
Muutamia tärkeimpiä rooleja ovat olleet Éponine Les Misérablesista, Georgie Bukatinsky Housut pois -musikaalista, Linda Veriveljet -musikaalista, sekä Fru Brill Mary Poppinsista.
Teatterityön lisäksi freelancer dubbaa ja ohjaa erilaisia lasten sarjoja ja elokuvia, lukee äänikirjoja sekä tekee mainosspiikkejä.
Äänityöt ovat kuuluneet työnkuvaan vuodesta 2004 alkaen.
Vuonna 2017 Saara kilpaili The Voice Of Finlandin kuudennella kaudella.
Matka alkoi Olli Lindholmin tiimissä ja jatkui kaksintaistelun kautta vielä Michael Monroen tiimiin Knock Out - vaiheeseen saakka.Tuomas Kesälä on monipuolinen pianisti–muusikko.
Hän on toiminut esiintyjänä, kapellimestarina, sovittajana ja säveltäjänä useissa erityylisissä kokoonpanoissa, tv:ssä ja teatterissa.
Kesälä on toiminut myös vapaan säestyksen opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vuodesta 1998.


Tuomas Kesälä yhdessä Saara Lehtosen kanssa pianon ja mikrofonin ääressä kertovat ja keskustelevat yleisön kanssa musiikin lomassa pianistin ja laulajan yhteistyöstä.
Keskustelun keskiössä on kahden muusikon vuorovaikutus; miten eri ratkaisuihin päädytään itse esitystilanteessa ja siihen valmistauduttaessa.