Virikkeitä improvisointi- ja ryhmäpedagogiikkaan
kaikille instrumenteille

Lauantaina 14.9.2019 klo 10-17

Helsingin Konservatorio ja Metropolia ammattikorkeakoulu
Ruoholahdentori 6, 00180 Helsinki


Ohjelma


Klo 10.00 ilmoittautuminen ja kahvi

klo 10.20 koulutuspäivän aloitus

klo 10.30 Improa!Annika Gummerus-Putkinen

Annika on helsinkiläinen huilisti ja pedagogi, joka toimii huilun, teorian ja yhtyeiden toimenhaltijana Pop & Jazz Konservatoriossa. Hän on yhdessä Katri Rehnströmin kanssa toimittanut kirjan ”Sävel on vapaa! - Tonen är fri! - Free your playing!".

Annikan työpajassa meille tarjoillaan helppoja harjoituksia, jotka soveltuvat alkeisimpron harjoittelemiseen, mutta myös haastavampaan harmoniapohjaiseen improvisointiin.
Harjoitukset sopivat erityisen hyvin klassisen musiikin opettajille, koska Annika tuo mukanaan selkeitä mekaanisia harjoituksia, jotka on myös kirjoitettu nuoteille.

[Näytä lisää]

klo 12.00 lounas (omakustanteinen)

klo 13.15 Asteikkoja oivaltavasti musisoidenSanna Viitaniemi

Sanna toimii pianonsoitonopettajana ja säestäjänä Pirkanmaan musiikkiopistossa. Hänen työpajassaan tutkitaan, miten asteikkojen hahmottamista voidaan lähestyä musiikkikasvatuksen eri osa-alueita hyödyntäen.

Vapaa säestys, improvisointi ja yhdessä musisoiminen ovat luontevasti asteikkosoiton mukana opintojen alusta alkaen.
Työpajan sisällöt perustuvat Sannan kirjoihin Karusellipiano 1 ja 2. Tehtävät ovat monin osin sovellettavissa myös eri instrumenteille.

[Näytä lisää]

14.45 kahvi

15.00 Soitetaan yhdessäMauno Järvelä

Mauno Järvelä on kehittänyt kansainvälisesti tunnetun opetusmetodin, joka painottaa oman kansallisen perinnemusiikin merkitystä opetussisällöissä.

Työpajassa tutustutaan tähän ryhmäsoittopainotteiseen metodiin käytännön musisoinnin kautta. Materiaali tulee saataville jo etukäteen.

[Näytä lisää]

16.30 - 16.45 loppuyhteenvetoKoulutustapahtuma järjestetään yhteistyössä Helsingin Konservatorion ja Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa.
Tiedustelut vapaasaestys@vapaasaestys.net

Osallistumismaksut

55€
jäsenhinta Vapaan säestyksen opettajat ryn jäsenille 35€
opiskelijahinta 15€

Ilmoittaudu sivun oikeassa laidassa olevasta linkistä 7.9. mennessä